You are here
Home > Porady > Przepis na kebab z karkówki

Przepis na kebab z karkówki

Przepis na kebab z karkówki

Wszyscy wszędzie piszą o tym, że kebaby powinny być z baraniny. Ewentualnie z kurczaka lub z wołowiny. A ja jestem innego zdania, bowiem mi osobiście bardzo posmakował kebab z karkówki i właśnie dziś chcę podzielić się z Tobą takim przepisem, który w zależności od upodobań pozwoli Ci na przygotowanie kebaba w cieście lub też na talerzu, z fryteczkami. W zależności od wybranej opcji zaopatrzyć musisz się oczywiście w tortillę lub właśnie we frytki.

Oprócz tego w sklepie kupić musisz mięso, karczek konkretnie. Taki ładny, bez żył :D. A także warzywa do sałatki (sałata, cebula, pomidor, ogórek), przyprawy (pieprz, sól, przyprawa kebab), jogurt i czosnek.

Z jogurtu i czosnku przygotowujesz sos czosnkowy, wystarczy wcisnąć do jogurtu tak ze trzy ząbki czosnku, no chyba, że lubisz ostrzej, to możesz wcisnąć go więcej.

Później bierzemy się za mięso. Kroimy karczek w drobne kosteczki, przyprawiamy przyprawą do kebaba i wrzucamy na patelnię z olejem, gdzie mięsko przysmażamy. Równolegle, jeśli robimy kebab na talerzu, zaczynamy robić frytki.

W międzyczasie musimy ogarnąć sprawy warzywne. Kroimy warzywka, mieszamy tworząc taką sałatkę. Możemy ją przyprawić wedle uznania.

Kiedy mięso i frytki są gotowe, to wrzucamy je na talerz, dodajemy sałatkę, polewamy mięso sosem i możemy jeść. Jeśli robimy kebab w cieście, to kładziemy wszystkie składniki na tortilli i sprawnie ją zawijamy. Tak, aby się nie rozpadała i tak, aby wygodnie się jadło, jak to zwykle jest przy okazji zakupu kebaba w Saint Karas.

To tyle.

Smacznego!

Related posts:

Dodaj komentarz

Top